søndag 19. februar 2012

Kategori 1 Redesign

Her vil vi finne fram til folk som gir nytt liv til gamle skatter. Bestemors kjøkkengardiner kan bli søte småkjoler, brukte sykkelslanger kan bli smykker og gamle LP-plater blir tøffe skåler. Denne kategorien er åpen for alle som lager nytt av noe gammelt, og produktet kan være i alle slags sjangere. Det viktigste er at råmaterialene i hovedsak skal være gjenbrukte.

Arrangørene har et særlig varmt hjerte for denne kategorien. Dagens samfunn er preget av en sterk forbruksmentalitet, men vi vet at det er mange dyktige mennesker der ute som utfordrer denne tankegangen gjennom resirkulering og gjenbruk. Det er miljøvennlig samtidig som produktene blir unike. Vi mener at mange redesignede gjenstander har en helt egen sjel i forhold til nye varer!

Du kan nominere ett produkt du selv har laget, og/eller ett produkt fra en annen person, husk å få med lenker. Nominasjonsperioden er 19. februar til 12. mars. Utfyllende konkurranseregler finner du her. Alle som nominerer er med i trekningen av ekstrapremier!

Du nominerer ved å trykke på den blå knappen under dette innlegget. Da får du opp et vindu der du skal legge inn tre ting:
1. lenke til gjenstanden du vil nominere
2. navn på den som har laget gjenstanden
3. din egen e-postadresse

Dersom du har lyst til å si noe om hvorfor du vil nominere dette/disse tingene, kan du gjerne skrive det i en kommentar under innlegget!

Dommer i kategorien for redesign er May B. Langhelle som vil plukke ut ti finalister blant alle de nominerte til 30. mars. Så blir det avstemning for å kåre vinneren.

Den som stikker av med førsteplassen i denne kategorien får gavekort på kr 300,- hos Epla, Fabelblå og Sukkerdryss. Vinneren får også omtale og presentasjon her i bloggen, og en diplomknapp/banner til bruk i egen blogg/nettside som viser at h*n har vunnet Håndlaga 2012 – redesignkategorien. Vi deler også ut et gavekort hos Kimmelines smykker til den som kommer på andreplass. 

Les mer om sponsorene for denne kategorien under!
Tekstilar som passar flott til barneklede.Sjarmerende bilder- og plakatdesign til liten og til stor.Smykker i sølv, fimo, perler og stener fra romantisk til naivistisk og rocka.

6 kommentarer:

 1. Kaspara sitt solskinnsforkle fortjener så vel å bli nominert! Elsker hva hun får til med redesign - fantastisk flink til å sette sammen farger og former!

  SvarSlett
 2. Jeg nominerer Maria Chatzopoulou (The Little Box) for bottoms-up brosjene lagd av gjenbrukte colabunner! Maria er sølvsmed og veldig nøye med detaljer. Brosjene har ofte små miniatyrfigurer og hele fortellinger inne i hver lille brosje. Kvalitet og originalitet!

  SvarSlett
 3. Jeg nominerer Ingrid Riddervolds kjole #185:) Å se den genseren (som jeg har minner om å ha hatt lignende på det glade 90tallet) gjort om til en så herlig kjole til en liten prinsesse, er etter min mening gjenbruk på sitt beste og smarteste! Og viser at selv om man følger "gjenbrukstradisjon" med å sy om et voksenplagg til et barneplagg er dette noe som kan gjøres på en orginal måte:)

  SvarSlett
 4. Jeg nominerer Shamu sine tøffe LP- skåler :)Shamu inspirerer mange med all sin kreativitet!

  SvarSlett
 5. Jeg har nominert sybordet til Anne i bloggen Hapel. Jeg er så imponert over hvor mye flott hun har fått ut av det når hun plukket det fra hverandre. Både bord, veggskap og små kasser til ungenes hobbysaker. Hun gjenbruker mye og er en stor inspirasjonskilde.

  SvarSlett
 6. Jeg har nominert Ulla-Bella og hennes fine T-shirtskjerf. Ulla-bella er en meget kreativ dame, som lager mye fint :)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.